کاوشگران صنعت پارس آرین تعداد و کیفیت مطالب سایت و تاثیر محتوا بر روی سئوی سایت | دانلود پروژه رایگان و تازه های تکنولوژی و کامپیوتر
۰

تعداد و کیفیت مطالب سایت و تاثیر محتوا بر روی سئوی سایت

این سوالی است که ذهن تعداد زیادی از وب مستر ها را مشغول کرده. آیا برای سئو و بهتر دیده شدن در موتور های جستجو بهتر است که بر روی کیفیت مطالب و محتوای سایت تمرکز کنیم یا تعداد؟

پاسخ کوتاه: در بعضی موارد تعداد و بعضی موارد کیفیت. در ادامه مطلب بیشتر بخوانید…

فلسفه تاثیر کیفیت محتوا و تعداد مطالب سایت در سئو

اگر بخواهیم کمی عمیق به موضوع نگاه کنیم، قبل از پاسخ به سوالی که مطرح شده است، باید فلسفه سئو را بدانیم. البته نه همه اش را !

سئو در واقع به تعبیری “نشان دادن صفحات بهتر و با کیفیت تر و مرتبط تر از در رتبه های بالاتر توسط موتور های جستجو” است.
اما بیایید کمی اصولی به این سوال فکر کنیم و آن را نقد کنیم.

مثال نقض !

فرد متخصص و با دانش بسیار زیادی، مطلبی در سایتش منتشر می کند درباره “چگونه یک سرور لینوکس را کانفیگ کنیم؟”. او از تمام دانش فنی خود در این پست استفاده می کند و مطالبی را می نویسد که در هیچ جای دیگری نیست.

اما آیا آن صفحه در جستجوی کلمات کلیدی هدف، حتما بالاتر از بقیه سایت ها می آید؟ به عبارت دیگر، آیا نوشته شدن یک محتوای علمی بی نظیر، می تواند باعث شود که گوگل بفهمد این محتوا بهتر است و آن را باید بالاتر نشان دهد؟ آیا گوگل مطالبی که می خواند درک می کند؟

پاسخ به سوالات بالا “خیر” است. گوگل برای خود معیار هایی را تعریف می کند که به کمک آن ها به صورت ماشینی و فرمولی کیفیت و “ارزش” هر صفحه و محتوا از سایت شما را می سنجد. این فرمول در واقع همان الگوریتم گوگل است.

در واقع گوگل هیچ دید علمی یا منطقی نسبت به محتوای سایت شما ندارد.
اما بارها شنیده شده که گوگل درباره “کیفیت محتوا” صحبت کرده. این را چگونه می توان توجیه کرد؟ پاسخ ساده است.

  1. گوگل دوست دارد با این کار، فضای اینترنت را بهتر کند. در واقع وب مستر ها باید باور داشته باشند که تولید محتوای خوب، تاثیر مستقیمی بر سئو سایت آن ها دارد.
  2. محتوای با کیفیت، تنها توسط یک ذهن متفکر ( در واقع انسان ) قابل تشخیص است. گوگل نمی تواند محتوای سایت را از نظر علمی بررسی کند، ایرادات فنی آن را بفهمد و تقریبا هیچ نظری درباره درست یا غلط بودن محتوا ندارد.

مورد یک که کاملا واضح و قابل پیشبینی است.
اما مورد دوم، جای فکر دارد.

وقتی گوگل نمی فهمد که ما چه می نویسیم، چه لزومی دارد که محتوای خوب تولید کنیم؟

پاسخ: این اشتباه را نکنید ! تعدادی از بخش های فرمول یا همان الگوریتم گوگل برای تشخیص کیفیت محتوا، به طور مستقیم یا غیر مستقیم، ساخته شده اند.

الگوریتم گوگل می تواند کیفیت محتوا را حدس بزند

در زیر به مسائلی که به گوگل در دریافت کیفیت محتوای سایت شما کمک می کند، می پردازیم.

روش های تشخیص کیفیت مطالب سایت توسط گوگل

همانطور که گفته شد، محتوای خوب را فقط با قضاوت و با استفاده از هوش حقیقی می توان دریافت کرد. حتی همین قضاوت ها و نظرات هم درباره کیفیت محتوا می تواند متفاوت باشد. ( پس شک نکنید که گوگل هم مثل نقل و نبات در ارزش دهی به محتوای سایت اشتباه می کند. )
بسیاری از این موارد به شکل کامل، بخشی از سئو داخلی را تشکیل می دهند.

1- طول محتوا و تعداد کلمات متن: یک محتوای خوب و به اصطلاح به درد بخور، نمی تواند کوتاه باشد.
یک محتوای خوب نمی تواند خیلی کوتاه باشد. بگذارید اصلاح کنم.

اگر محتوای خوبی دارید، آن را طولانی و با پر و بال بنویسید.

تاثیر طول محتوا بر سئو

اگر این کار را نکنید، هر چند محتوای خوبی داشته باشید، شانس موفق شدن را از آن می گیرید. همچنین با طولانی کردن محتوا، احتمال موفقیت بیشتر و پوشش بیشتر کلمات کلیدی و انواع آن را خواهید داشت. در نتیجه سئو داخلی رو بهتر و کامل تر می توانید انجام دهید.

2- تعداد لینک ها ( بک لینک )

هرچند اولین چیزی که به ذهن همه می رسد این است که “چه کسی دیگر در این دوره و زمانه به مطالب خوب سایت های دیگر لینک می دهد؟”
پاسخ این است که متاسفانه در بین وب مستر های ایران، این رسم کاملا نابود شده و لینک دادن خارجی به سایت دیگر نوعی افت، ناتوانی و ذلت تلقی می شود.
اما با نوشتن یک محتوای خوب، باز هم احتمال بیشتری دارد که لینک برای آن ایجاد شود.

3- لینک سازی داخلی در سایت
اشتباه نکنید ! لینک سازی به این معنی نیست که بی اصول و اساس از تمام صفحات به صفحات دیگر لینک داخلی قرار دهید. ساختن یک لینک از صفحه ای که محتوای خوبی دارد، با متنی مرتبط، به صفحه دیگری که محتوای خوبی در آن نیز هست به طوری که این بخش از متن به هر دو صفحه مربوط باشد ( گوگل به راحتی این موضوع را تشخیص می دهد )، چنان اثر مثبتی می گذارد که به هیچ شکل دیگری نمی توانید آن مزیت را ایجاد کنید.

لینک سازی داخلی برای کیفیت محتوا

4- وجود تصاویر
یک صفحه خوب، صفحه ای است که حداقل یک یا دو عکس در آن وجود داشته باشد. طبق یک تحقیق و بررسی توسط سایت پارس آرین، صفحاتی که در آن ها یک یا دو عکس وجود دارد، تنها صفحاتی هستند که امکان حضور در صفحه اول گوگل را دارند. در بررسی 800 کلمه کلیدی مهم و رقابتی و غیر رقابتی، به این نتیجه رسیدیم که 98 درصد نتایج صفحه اول، دارای عکس در متن صفحه هستند.

همچنین در قرار دادن تصاویر، مسائلی مانند نسبت کیفیت به حجم عکس، داشتن alt tag و داشتن ابعاد width و height را در نظر داشته باشید.

5- وجود لینک خارجی
در راستای مورد 2 و 3، همان طور که داشتن بک لینک و همچنین لینک سازی داخلی به اثبات کیفیت متن به گوگل کمک می کند، داشتن لینک خارجی به مطالب مرتبط و با کیفیت سایت های دیگر هم می تواند ارزش صفحه شما را بالاتر نشان دهد.

به طور نمونه، من در مطلبی که درباره سئو داخلی سایت در بخش آموزش کامل سئو قرار داده ام، بیش از 10 لینک خارجی استفاده کرده ام و این یکی از دلایلی است که آن صفحه در جستجوی “سئو داخلی سایت” رتبه 1 یا 2 گوگل را دارد.
متاسفانه بسیاری از وب مستر های ایرانی این مورد را اشتباهی می دانند که نباید آن را باور کنند.

آن ها فکر می کنند که با لینک دادن به سایت های دیگر، ارزش صفحه یا همان پیج رنک Page Rank خود را به آن ها می دهند.
مطمئن باشید این گونه نیست و این مورد آنقدر واضح و روشن است که نیازی به اثبات ندارد. به علاوه گوگل دروغ نمی گوید.

6- زمان باقی ماندن بازدید کننده در صفحه ( Dwell time )
بحث های زیادی درباره مهم یا بی تاثیر بودن این مورد در رتبه بندی صفحات در وجود دارد. من معتقدم این مورد بسیار مهم است ! چرا که گوگل به راحتی به این داده ها دسترسی دارد. داده های گوگل آنالیتیکس و همچنین دیتایی که مرورگر گوگل کروم جمع آوری می کند، شامل این موارد هستند. پس چرا گوگل نباید از این ها استفاده کند؟

برای نگه داشتن بازدید کننده در سایت خود و حتی انتقال او به سایر صفحات سایتتان از آن صفحه، باید محتوای خوب، با کیفیت و دارای لینک های داخلی خوبی تولید کنید.

فراموش نکنید که لینک هایی که در داخل متن قرار می دهید، می تواند جریان حرکت مخاطب در سایت شما را مشخص کند.

با بالا بردن Dwell time، می توانید در عین حال، Bounce rate خود را هم کاهش بدهید. بازدید کننده ای که زمان زیادی در صفحه شما باقی بماند، احتمال اینکه به صفحه دیگری هم مراجعه کند ( چون از مطلب فعلی خوشش آمده ) بیشتر است.

در ادامه می توانید جهت خواندن بیشتر درباره تاثیر کیفیت محتوا در سئو، به SearchEngineLand مراجعه کنید.

جلوگیری از افزایش bounce rate

نحوه تاثیر گذاری تعداد مطالب سایت بر سئو

اما تعداد مطالب سایت، این مورد کمک زیادی به کسب اعتبار برای سایت شما در فضای وب و مشخصا گوگل می کند.

یک سایتی که تنها یک صفحه داشته باشد، نمی تواند انتظار داشته باشد به راحتی بتواند آن را به رتبه خوبی برساند.
البته توجه داشته باشید که هیچ گاه تعداد بسیار زیادی از مطالب را بی هدف در سایت خود نریزید. مطلب زمانی ارزش دارد که کیفیت بالایی داشته باشند و در بالا در این باره به تفصیل صحبت کردیم.

همچنین این پست در SearchEngineLand به نقل از Matt Cutts بیان می کند که داشتن محتوای بیشتر به معنی رتبه بالاتر داشتن در گوگل نیست.

I wouldn’t assume that just because you have a large number of indexed pages that you automatically get a high-ranking. That’s not the case.

یعنی من فکر نمی کنم که فقط به خاطر داشتن تعداد مطالب و صفحات بیشتر ایندکس شده توسط گوگل، شما رتبه بالاتری داشته باشید. موضوع این ( تعداد مطالب ) نیست.

اگر دقت کرده باشید می بینید که آقای مت کاتس، از عبارت کلمه فقط استفاده کرده ! یعنی اینکه رتبه شما “فقط” به تعداد مطالب سایت بستگی ندارد. اما نگفته که اصلا به آن بستگی ندارد.

اگر مطالب سایتتان کم باشد، چه خطراتی برای سئو سایت شما دارد؟

  1. عدم ایجاد امکان دریافت لینک: سایتی که تعداد صفحات کمی دارد، نمی تواند تعداد زیادی لینک داشته باشد.
    در واقع یکی از دلایل احتمالی پنالتی شدن سایت توسط گوگل، عدم تناسب تعداد مطالب و صفحات سایت با تعداد بک لینک های آن است.
  2. از دست دادن مخاطبین: چون اگر تعداد صفحات کمی داشته باشید، نمی نوانید بازدید کنندگان را به صفحات دیگر راهنمایی کنید.
  3. عدم پوشش مطالب مرتبط با یک مطلب: این نکته حاصل تحقیق بر روی چند سایت می باشد. نتیجه: وقتی شما درباره موضوعی در سایتتان مطلب دارید و یک سایت رقیب هم مطلبی مشابه با آن دارد، یکی از عواملی که تعیین می کند شما در نتایج بالاتر باشید یا سایت رقیب، این است که “کدام وبسایت درباره موضوعات مرتبط و مشابه با مطلب مورد نظر هم مقالات و مطالبی دارد؟” این نکته خیلی مورد غفلت قرار می گیرد.

جمع بندی: مطالب سایت مانند اعضای بدن انسان هستند. مطالب و صفحات هستند که یک سایت را شکل می دهند و این حرف که می گوید Content is kingg یا همان محتوا پادشاه است، درست و حیاتی است. بدن انسان در شرایطی که یکی از اعضای آن کم باشد ( تعداد مطالب کم و ناکافی ) یا اینکه هر کدام از اعضا به درستی عمل نکنند ( بی کیفیتی محتوا ) در انجام وظایف روزانه دچار مشکل می شود.

بنابراین برای موفقیت یک کمپین سئو و بازاریابی محتوایی، باید به تعداد و کیفیت محتوا به طور توام توجه شود.