کاوشگران صنعت پارس آرین انتشار گزارش مالی سونی PlayStation | دانلود پروژه رایگان و تازه های تکنولوژی و کامپیوتر
۰

انتشار گزارش مالی سونی PlayStation

انتشار گزارش مالی سونی: PlayStation همچنان می درخشد

در کنار مایکروسافت، سونی هم امروز گزارش عملکرد مالی خود در سه ماهه نهایی سال گذشته را منتشر کرد. این شرکت خبر می دهد که به طور کلی توانسته درآمدی معادل ۲.۵۸ تریلیون ین ژاپن یا ۲۱.۵ میلیارد دلار به دست آورد و از این مبلغ، ۲۰۲ میلیارد ین ژاپن یا ۱.۶۹ میلیارد دلار سود عملیاتی داشته است.

سونی همچنین خبر می دهد که سود خالص اش در سه ماهه میان اکتبر تا دسامبر برابر با ۱ میلیارد دلار بوده است که نشان از رشدی ۳۳ درصدی برای شرکت مورد اشاره دارد.

(توضیح مترجم: سود عملیاتی اینچنین محاسبه می شود که پس از کسب درآمد، هزینه هایی کلی مرتبط با تولید محصولات محاسبه می شوند و از درآمد کسر شده و سود عملیاتی به دست می آید. اما سود خالص،‌ چنین به دست می آید که پس از کسر شده همه هزینه های مرتبط با تولید، هزینه های دیگر نظیر مالیات ها، پرداخت بهره وام ها و… نیز محاسبه می شوند و در واقع عدد نهایی در خصوص سود تحت عنوان “سود خالص” به دست می آید.)

به لطف فروش بسیار مناسب «پلی استیشن ۴»، می توان این محصول را ستاره ی درخشان محصولات سونی در بخش کسب درآمد دانست. جدیدترین نسل از کنسول گیمینگ ژاپنی ها با رشد فروش ۱۰.۵ درصدی در قیاس با سال گذشته رو به رو شده و سونی موفق گشته صرفا از این بخش، درآمدی معادل ۴.۸۹ میلیارد دلار به دست آورد.

این در حالیست که شرکت تحت مدیریت «کازو هیرای»، اخیرا اعلام کرده بود که موفق شده ۳۵.۹ میلیون دستگاه پلی استیشن ۴ را به فروش برساند. به طور کلی درآمد بخش گیمینگ سونی ۴۵.۵ درصد در قیاس با مقطع زمانی مشابه در سال پیش رشد داشته است. البته باید خاطر نشان کرد که در سال گذشته سونی، «PS Vita» را برای خود به عنوان یک زیان تلقی کرد و همین موضوع بر تراز مالی اش تاثیر منفی گذاشت.

باید اشاره نمود که «Sony Pictures» هم به لطف فیلم های سینمایی «Spectre» و «Hotel Transylvania 2» قادر به کسب درآمدی چشمگیر شده و ۲.۱۸ میلیارد دلار را به حساب ژاپنی ها روانه ساخته که همین مبلغ نیز نشان از رشد ۲۶.۹ درصدی دارد.

اما برسیم به بخش موبایل سونی، جایی که درآمد حاصل شده از فروش اسمارت فون های سری اکسپریا نسبت به سال گذشته و همین مطقع زمانی، ۱۴.۷ درصد کاهش پیدا کرده. البته بخشی از این کاهش درآمد رابطه مستقیمی دارد با “سایر هزینه” هایی که سونی برای این قسمت خرج کرده که شامل بخش تحقیق و توسعه و بازاریابی می شوند. با این حال، بخش موبایل سونی هم توانسته سود عملیاتی ۲۰۱ میلیون دلاری را تجربه کند.

اما بخشی که بیشترین کاهش فروش را داشته مربوط می شود به قسمت «دستگاه ها» که البته می توان تجارت فروش سنسورهای دوربین را نیز در آن دید. در سال های اخیر همین بخش درآمدهای کلانی را برای سونی به ارمغان آورد اما کاهش فروش تلفن های هوشمند باعث شده تا در دوره سه ماهه قبلی، درآمد سونی از فروش سنسورهایش تا ۱۲ درصد کاهش پیدا کند هرچند که این قسمت هنوز درآمدی برابر با ۲.۰۸ میلیارد دلار داشته که از این مبلغ، سونی ۹۷ میلیون دلار زیان را تجربه کرده.

به طور کلی شرکت مورد بحث عملکرد مالی مطلوبی را در سه ماهه گذشته به نمایش کشیده و کاهش درآمد در بخش تلفن های همراه نیز به علت هزینه های سنگین تحقیقاتی بوده که به احتمال زیاد در دوره سه ماهه بعدی، دوباره شاهد افزایش یافتن آنها خواهیم بود.